Eficiența Energetică – ecuații și soluții #9 Dinu Bubulici despre cum e să-ți construiești singur o casă eficientă energetic

Episodul nouă al podcastului „Eficiența energetică – ecuații și soluții” reprezintă un adevărat masterclass pentru doritorii de case pasive sau eficiente energetic. Oaspetele nostru  va povesti publicului cum a procurat un teren, pe care, de la zero a construit o casă prietenoasă mediului și eficientă energetic. Vom parcurge fiecare pas în procesul de construcție și amenajare și îl vom ruga pe activistul civic Dinu Bubulici să ne explice la fiecare etapă: De ce a ales anume să facă așa?

Invitatul a mărturisit cum s-a hotărât să construiască o casă energo eficientă. Atât ideea cât și construcția a realizat-o în perioada când puțină lume vorbea despre eficiența energetică. Fiind un adevărat iubitor de natură și de lucruri inovatoare, Dinu s-a hotărât ca gospodăria lui să fie una sustenabilă și prietenoasă mediului ambiant. Casa veche a demolat-o repede, apoi etapă după etapă, noua sa casă a fost a fost construită în conformitate cu noile tendințe.

A obținut indicatorii așteptați la costuri reduse, pentru că a utilizat un mix de tehnologii, bine calculate, făra a supradimensiona sau a face exces de rezerve inutile. Exemplul casei lui Dinu demonstrează că se poate obține eficiență energetică la prețuri pământești dacă nu exagerăm la anumite etape și cu anumiți indicatori.  La moment Dinu dispune de o gospodărie sustenabilă care funcționează pe principii prietenoase mediului. Practică agricultura ecologică și recent a creat un atelier  de prelucrare a lemnului.

Varianta video a interviului:

Infografice la tema podcast-ului:

Această publicație a fost produsă cu suportul financiar al Uniunii Europene în cadrul proiectului „Abordarea crizei energetice în Republica Moldova”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Conținutul materialului aparține autorilor și nu reflectă în mod neapărat viziunea UE sau PNUD.