Eficiența Energetică – ecuații și soluții  #3 Victor Parlicov despre securitatea energetică și dezvoltarea domeniului de eficiență energetică

Al treilea episod al podcastului „Eficiența energetică – ecuații și soluții” este dedicat mai multor subiecte de actualitate ale domeniului analizate împreună cu ministrul Energiei, Victor Parlicov.

În debutul podcastului am încercat să aflăm de la locuitorii orașului Fălești, dacă am învățat anumite lecții de la crizele energetice din anii trecuți și dacă asta ne-a făcut mai „puternici”, cu o securitate energetică națională sigură?

Am discutat despre structura și particularitățile de funcționare a pieței energetice naționale. Invitatul a venit cu detalii referitoare la politicile elaborate de ministerul pe care îl reprezintă și despre cum decurge procesul de armonizare a legislației actuale din domeniu cu legislația Uniunii Europene.

Ministrul Victor Parlicov a relatat care sunt cele mai mari provocări ale momentului ce țin de interconectarea energetică a Republicii Moldova cu UE sau unele țări vecine. Au fost trecute în revistă și unele aspecte ce țin de securitatea energetică națională.

Această publicație a fost produsă cu suportul financiar al Uniunii Europene în cadrul proiectului „Abordarea crizei energetice în Republica Moldova”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Conținutul materialului aparține autorilor și nu reflectă în mod neapărat viziunea UE sau PNUD.