Eficiență Energetică – ecuații și soluții #7 Sergiu Ungureanu despre modificările Legii Nr. 10/2016 și eficientizarea clădirilor în Chișinau

În episodul șapte al podcastului „Eficiența energetică – ecuații și soluții” continuăm să atragem atenția publicului asupra  subiectelor actuale și de impact pentru societate. În ediția de astăzi vom analiza legislația din domeniul eficienței energetice a Republicii Moldova. Invitatul ediței este Sergiu Ungureanu, expert în programe de eficiență energetică.

În debutul podcastului am analizat legislația Republicii Moldova la capitolul eficiență energetică. Invitatul s-a referit la  legea N10 din 2016 sau „ Legea  privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile”. În detaliu am discutat despre ultimile modificări ale legii respective și despre impactul acestora pe termen scurt și lung asupra sistemului energetic al Republicii Moldova.

Un alt subiect de importanță majoră discutat în cadrul podcastului a fost: Eficientizarea energetică a blocurilor de locuit din mun. Chișinău. Segiu Ungureanu a stăruit asupra unor subiecte de eficiență energetică de perspectivă atât în mediul urban cât și rural.

Varianta video a interviului:

Infografice la tema podcast-ului:

Această publicație a fost produsă cu suportul financiar al Uniunii Europene în cadrul proiectului „Abordarea crizei energetice în Republica Moldova”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Conținutul materialului aparține autorilor și nu reflectă în mod neapărat viziunea UE sau PNUD.