Ministrul Mediului, de Ziua Mondială a Apei: „ Toți suntem responsabili direct sau indirect de calitatea apei pe care o bem”

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei Ministrul Mediului, Sergiu Lazarencu a amintit cât de importantă este pentru noi apa, fântânile, izvoarele și râurile din jurul nostru. „Noi vrem să folosim apă de calitate, dar pentru asta trebuie să fim gata să ne implicăm și să avem grijă de sursele de apă. Toți suntem afectați și toți suntem responsabili direct sau indirect de calitatea apei pe care o bem” a declarat ministrul Lazarencu.

Tema Zilei Mondiale a Apei pentru anul 2024  este „Apa pentru pace” și reprezintă o bună oportunitate pentru societatea noastră să aducă în discuție o serie de aspecte legate de importanța apei în viață,  protejarea mediului înconjurător și a surselor de apă.

Ziua Mondială a Apei marcată în fiecare an, începând din 1993, pe 22 martie, celebrează apa și își propune să crească gradul de conștientizare privind importanța accesului la apă potabilă și a gestionării durabile a resurselor limitate de apă din lume.

22 martie este o ocazie unică de a reaminti omenirii importanța crucială a apei pentru mediu și pentru dezvoltarea societății. Eforturile practice pot contribui la aprofundarea înțelegerii publice atât a problemelor, cât și a soluțiilor din acest domeniu. Pentru a obține rezultate pozitive, este necesar să transformăm cuvintele în angajamente și acțiuni sub o temă comună.

Ziua Mondială a Apei este sărbătorită pentru a atrage atenția publicului asupra problemei păstrării și îmbunătățirii calității și cantității apei dulci pentru generațiile prezente și viitoare.

Sursa:mediu.gov.md