Razii de contracarare a braconajului piscicol pe lacul de acumulare Costești- Stânca

Inspectorii de mediu din cadrul Inspecției pentru Protecția Mediului Rîșcani, în comun cu inspectorii Poliției de Frontieră sectorul Costești, în baza dispoziției nr.02 din 01.02.2022 și Planului comun de cooperare dintre IPM Rîșcani și SPF Costești au efectuat un raid de control cu scopul contracarării braconajului piscicol pe lacul de acumulare Costești-Stînca, râul Prut și râul Ciugur în preajma localităților satului Dumeni, satul Duruitoarea Nouă, satul Proscureni, satul Duruitoarea Veche, orașul Costești raionul Rîșcani.

În cadrul raidului pe lacul de acumulare Costești-Stînca au fost verificate 17 ambarcațiuni și 32 de pescari care se aflau la pescuit legal în baza actelor permisive conform prevederilor legislației în vigoare.

În rezultatul raidului efectuat au fost depistați 4 pescari care au încălcat regulile de protecție a resurselor piscicole, fiindu-le întocmite procese-verbale cu privire la contravenție în baza elementelor constitutive ale contravenției prevăzute de art.114 alin. (1) Cod Contravențional RM cu aplicarea sancțiunilor contravenționale sub formă de amendă în mărime totală de 1200 lei. La fel, au fost depistate și ridicate 3 plase din monofilament cu lungimea totală de aproximatv 250 m fără a fi depistați proprietarii.

Inspectoratul pentru Protecția Mediului ține să menționeze că astfel de razii vor continua și în timpul apropiat cu respectarea normelor de securitate.

Sursa: Inspectoratul pentru Protecția Mediului