Delegația Băncii Mondiale de la Chișinău a fost azi în vizită la Ministerul Mediului

Sergiu Lazarencu, ministrul Mediului, Gherghe Hajder, secretar de Stat, și alți colaboratori din cadrul Ministerului Mediului au avut o întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale de la Chișinău, Fisseha Tessema Abissa, lider de echipă, Yelena Yakovleva, Aurel Lozan, Linh Van Nguyen, Alexandru Cosmin Buteica, în vederea dialogului cu privire la împădurire și proiectul „Restaurarea ecosistemelor terestre și a zonelor umede, în scopul prevenirii poluării marine în Republica Moldova”. 

Scopul propunerii de proiect constă în reabilitarea ecosistemelor prin promovarea soluțiilor bazate pe natură, pentru prevenirea poluării cu nutrienți a bazinului fluviului Nistru, reabilitarea zonelor umede și valorificarea capacităților naturale de filtrare și absorbție, și plantări. Proiectul urmează să fie dezvoltat și implementat până în 2025. 

De asemenea, cei prezenți au reconfirmat angajamentul ferm al Ministerului Mediului pentru proiect și pentru a asigura o implementare eficientă și de succes alături de colaborarea strânsă cu colegii de la Banca Mondială. 

Sursa:mediu.gov.md