Eficiență Energetică – ecuații și soluții #05 Eugen Camenscic despre eficiența energetică în mediul rural

Episodul cinci al podcastului „Eficiența energetică – ecuații și soluții” este dedicat abordării eficienței energetice în mediul rural. Vom afla cum este corect să eficientizăm energetic o gospodărie rurală, ca în final să devenim mai prietenoși cu mediul ambiant și să avem facturi mai mici. Invitatul ediței este Eugen Camenscic, consultant în energie durabilă și schimbări climatice.

Pe parcursul emisiunii invitatul a venit cu sfaturi și aplicații practice pentru a transforma o gospodărie din mediul rural într-una mai eficientă energetic. A venit cu recomandări pentru godpodari cum să devină mai economi la capitolul resurse energetce și cum să îmbrățișeze un stil de viață sustenabil.

Podcastul s-a referit și la importanța energiei  în viața noastră.  Am răspuns la întrebarea: soba tradițională sau cazanul modern pe biomasă? Expertul a explicat in ce situații alegem panouri fotovoltaice sau pompa de căldură. Ascultați și priviți un podcast plin de sfaturi utile și gospodărești.

Varianta video a interviului:

Infografice la tema podcast-ului:

Această publicație a fost produsă cu suportul financiar al Uniunii Europene în cadrul proiectului „Abordarea crizei energetice în Republica Moldova”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Conținutul materialului aparține autorilor și nu reflectă în mod neapărat viziunea UE sau PNUD.