O populară stațiune spaniolă impune restricții de apă din cauza secetei

După cum titrează Mirror, în urma secetei persistente din Spania continentală, municipalitatea Fasnia din sudul insulei Tenerife a decretat stare de urgență. În special, noile reguli interzic utilizarea apei potabile pentru irigații, reumplerea piscinelor, iazurilor și rezervoarelor, precum și curățarea fațadelor, spălarea vehiculelor (cu excepția benzinăriilor) și utilizarea dușurilor pe plajele publice.

Lipsa resurselor de apă este atribuită toamnei și iernii mai calde și mai uscate de pe insulă. Este de așteptat ca în curând să fie declarată sratea de urgență legată de dificitul apei pentru întreaga Tenerife, deoarece se preconizează că în această vară insula va trece prin cea mai gravă criză de apă din istorie, cu excepția cazului în care va ploua abundent, ceea ce pare puțin probabil.

Deși Fasnia nu este una dintre destinațiile populare de vacanță de pe insulă, este totuși destul de aproape de alte locații. Nu se știe încă cât de mult sau dacă turiștii vor fi afectați de eventualele restricții de apă din cauza secetei din Tenerife, deoarece multe dintre hotelurile mari au propriile sisteme de alimentare cu apă, iar multe piscine sunt umplute cu apă din mare.

Între timp, în alte regiuni ale Spaniei, se vorbește deja despre instalarea de contoare de apă lângă băile hotelurilor, astfel încât oaspeții care aleg să folosească mai multă apă să plătească pentru acest privilegiu. Pe continent, există, de asemenea, planuri de a trimite corăbii cu apă potabilă în orașe precum Barcelona, care se află în stare de urgență din cauza lipsei apei de la începutul lunii februarie 2024.