Prețul apei potabile în Tunisia crește cu până la 16 la sută din cauza secetei

Decizia a fost luată după o secetă de cinci ani și după mai multe luni în care precipitațiile au fost peste medie, dar rezervoarele au fost umplute doar în proporție de 35% din capacitatea lor totală.

Anul trecut, Tunisia a introdus un sistem de cote pentru apa potabilă și a interzis utilizarea acesteia în agricultură. Din vara anului trecut, aprovizionarea cu apă a fost restricționată pe timp de noapte.

Prețul apei rămâne stabil pentru micii consumatori. Cu toate acestea, pentru cei care consumă mai mult de 40 de metri cubi, prețul a crescut cu 12%, ajungând la 0,334 dolari pe metru cub. Pentru consumatorii care consumă între 70 și 100 de metri cubi pe trimestru, costul a crescut cu 13,7%, ajungând la 0,477 dolari pe metru cub. Cele mai mari creșteri de preț sunt așteptate pentru cei care consumă mai mult de 150 de metri cubi și pentru zonele turistice, unde prețurile au crescut cu 16%, ajungând la 0,741 dolari pe metru cub.

Tunisia a început să folosească instalații de desalinizare pentru a compensa deficitul de apă și impactul schimbărilor climatice.