Maia Sandu: Din 10 martie dăm start campaniei de împădurire din această primăvară!

În contextul realizării Planului Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor, sub egida Președintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, se prevede stabilirea și crearea de noi păduri pe o suprafață de 145 mii ha, pe parcursul a 10 ani.

În acest an campania de împădurire pentru primavara 2024 va începe la data de 10 martie. În legătură cu acest eveniment Președinta Maia Sandu a postat pe facebook următorul mesaj:„Din 10 martie dăm start campaniei de împădurire din această primăvară! Ne-am propus să plantăm peste 13 milioane de puieți și să îngrijim plantațiile făcute anul trecut, când am reușit împreună să regenerăm pădure pe 7 mii de hectare. Vă îndemn ca și în acest an să continuăm acțiunea de înverzire din cadrul Programului național de împădurire. #Generatiapadurii poate să aducă schimbarea în țara noastră și să combată efectele crizei climatice. O țară verde înseamnă un mediu curat și o societate sănătoasă.”

Ministerul Mediului în calitate de promotor al Programului, îndemnă doritorii de a participa la plantare să acceseze pagina web www.moldsilva.gov.md, rubrica „Participă la plantări 2024”. Organizatorii îndeamnă participanții să se înregistreze până la data de 06 martie. Pentru confirmarea participării și a numărului de participanți,informația trebuie trimisă la adresa de email [email protected]  sau la numărul de telefon 068589685. Astfel reprezentanții „Moldsilva” vă vor acorda suportul necesar.