Eficiența Energetică – ecuații și soluții #2 Vladimir Ursu despre termoscanarea caselor și reducerea pierderilor de căldură.

Al doilea episod al podcastului „ Eficiența Energetică – ecuații și soluții” este dedicat eficienței energetice a clădirilor.

Invitatul a explicat căror criterii trebuie să corespundă o casă pasivă modernă, ce tehnologii trebuie să îmbine pentru a deveni eficientă din punct de vedere energetic. Potrivit expertului, în cazul unei case pasive este important ca ventilația să se realizeze printr-o instalație cu un randament de recuperare a căldurii de aproximativ 75%. Casele pasive sunt considerate – casele confortului.

Expertul Vladimir Ursu consideră că costurile ridicate pentru încălzire reflectă undeva și pierderile de căldură din casele noastre. Invitatul a enumerat cele mai vulnerabile locuri dintr-o locuință neizolată prin care se poate pierde o cantitate considerabilă de căldură. Pentru a preveni pierderile de căldură, expertul recomandă alegerea unor materiale de construcții cu un grad mare de termoizolare. Termoscanarea, deasemenea reprezintă un subiect minuțios analizat în cadrul epizodului doi al podcastului nostru.

Această publicație a fost produsă cu suportul financiar al Uniunii Europene în cadrul proiectului „Abordarea crizei energetice în Republica Moldova”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Conținutul materialului aparține autorilor și nu reflectă în mod neapărat viziunea UE sau PNUD.