Norvegia-țara care a beneficiat de pe urma crizei climatice

Căldura extremă din sudul Europei a dus la un boom turistic în Norvegia. În luna iunie, un total de 1,62 milioane de turiști din întreaga lume au vizitat țara scandinavă. Acest lucru este titrat de Bloomberg cu referire la datele analiștilor de la Statistics Norway.

Prezența în Norvegia în rândul străinilor s-a dovedit a fi maximă cel puțin din 2010 încoace. Pentru comparație, în luna mai, numărul străinilor care și-au rezervat vacanțe cu înnoptare în hoteluri și pensiuni locale s-a situat la nivelul de 751,3 mii. Numărul total de turiști la sfârșitul lunii iunie, inclusiv cetățeni ai Norvegiei însăși, a fost cel mai mare din istoria observațiilor pentru această lună.

Slăbirea cronei norvegiene în cea mai mare parte a acestui an a schimbat percepția acestei țări ca fiind una dintre cele mai scumpe pentru a trăi în Europa. Dintre principalele monede din lume, doar yenul japonez s-a depreciat mai rapid. Scumpirea monedei naționale norvegiene a dus, în cele din urmă, la un aflux de turiști din Germania, Olanda și SUA – aceste țări au fost lideri în ceea ce privește numărul de călătorii în statul scandinav la sfârșitul lunii iunie. În același timp, norvegienii înșiși au început recent să prefere călătoriile în interiorul țării în locul vacanțelor în străinătate.