Papa Francisc a îndemnat omenirea să renunțe la petrol

Papa Francisc a declarat că recentele valuri de căldură din multe părți ale lumii și inundațiile au arătat că este nevoie de acțiuni mai urgente pentru a combate schimbările climatice. El a îndemnat lumea să renunțe rapid la petrol, relatează ZAWYA.

„Vă rog, fac din nou apel la liderii mondiali să facă ceva mai concret pentru a limita emisiile poluante”, a declarat Papa Francisc. – Aceasta este o provocare urgentă, nu poate fi amânată, îi privește pe toți. Haideți să ne protejăm casa noastră comună.

Se observă că Francisc a identificat protecția mediului ca fiind o piatră de temelie a pontificatului său. Astfel, într-o scrisoare pastorală din 2015, el a remarcat că planeta „începe să semene din ce în ce mai mult cu o imensă grămadă de gunoi”.

În material se precizează că Papa și-a exprimat solidaritatea cu cei care suferă din cauza crizei climatice și cu cei care se implică.

Reamintim că, în 2022, Papa Francisc a făcut apel la toți credincioșii și liderii publici să aibă grijă de mediu și să lupte împotriva schimbărilor climatice. El a menționat că aceasta este o obligație morală a omenirii.