Greta Tunberg  s-a întâlnit cu Volodymyr Zelensky la Kiev

Eco-activista suedeză Greta Tunberg a sosit în Ucraina pentru a participa la prima reuniune a „Grupului internațional de lucru privind consecințele ecologice” ale acțiunilor militare, informează strana.ua.

În afară de Tunberg, la reuniune au participat șeful biroului prezidențial ucrainean, Andrii Yermak fostul ministru suedez de Externe, Margot Wallstrom, vicepreședintele Parlamentului European, Heidi Gautala, și fostul președinte irlandez, Mary Robinson.
„Membrii grupului de lucru s-au întâlnit apoi cu Volodymyr Zelensky”, a declarat Yermak pe canalul său de Telegram. În cadrul întâlnirii, președintele a atras atenția asupra „consecințelor catastrofale ale bombardării barajului centralei hidroelectrice Kakhovka” și a remarcat importanța inițiativelor reprezentanților grupului de lucru.

La rândul său, Tunberg i-a mulțumit lui Zelensky pentru invitație și a subliniat că va atrage atenția reprezentanților ONG-urilor de mediu asupra „consecințelor ecologice” ale operațiunilor militare.

Barajul de la centrala hidroelectrică Kakhovka, situat în amonte de Herson, pe râul Nipru, a fost distrus la 6 iunie. Ca urmare, așezările de pe ambele maluri ale râului au fost inundate (malul stâng se află sub control militar rusesc, iar malul drept se află sub control ucrainean).