Industria ospitalității, un domeniu al viitorului

Zilele acestea, Departamentul „Alimentație și Nutriție” al Universității Tehnice a Moldovei în colaborare cu expertul Alex Rusu, au prezentat o prelegere publică destinată studenților și mediului de afaceri din industria ospitalității.

Cu genericul: „Industria ospitalității în Moldova, tendințele globale ale pieței HoReCa”, prelegerea a punctat mai multe subiecte sensibile pentru industria ospitalității: Publicul a fost informat despre perspectivele de dezvoltare a domeniului și despre cum se va dezvolta industria ospitalieră în viitor. De un interes deosebit s-a bucurat subiectul digitalizării industriei nutriției, dar și perspectivele de dezvoltare ale gastronomiei în condițiile actuale ale Republicii Moldova. Expertul Alex Rusu a explicat publicului în detalii relația: evoluția demografiei și industria ospitalității.

Un alt element al prelegerii a fost intervenția expertei Nina Makogon, care a venit cu recomandări pentru studentii prezenți la eveniment, referitor la secretele unei cariere de succes în domeniul ospitalității. După prelegere publicul a participat la Turul laboratoarelor gastronomice ale UTM.

Organizatoarea evenimentului, Aurica Chirsanova, șefa Departamentului „Alimentație și Nutriție”, a declarant pentru EcoFM, că asemenea prelegeri sunt benefice atât pentru studenți cât și pentru reprezentanții mediului de afaceri:

Aurica Chirsanova, șefa Departamentului „Alimentație și nutriție”,UTM