Austria va contribui cu 130 de milioane de euro la Fondul ONU pentru Climă

„Austria este pregătită să contribuie la asigurarea securității climatice și alocă 130 de milioane de euro în acest scop„, a declarat cancelarul republicii, Alexander Schallenberg, în cadrul Summit-ului ONU pentru Mediu.

El s-a referit la măsurile recente luate de Viena în acest domeniu, inclusiv în cadrul îndeplinirii obiectivelor republicii de a atinge neutralitatea climatică până în 2040. Schallenberg a subliniat, de asemenea, relația strânsă dintre activitățile fiecărei țări europene atât individual, cât și activitatea națională la nivelul UE.

„Europa, cu obiectivele sale climatice, este pe cale să devină primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050. Scopul global este de a identifica noi forme durabile de producție industrială, tehnologii de transport, consum, locuințe și management forestier pentru a opri schimbările climatice”, a declarat el.

Totodată, cancelarul a spus că starea de urgență de 18 luni din cauza pandemiei nu ar trebui să fie un obstacol.„Coronavirusul ne-a reamintit că toți trebuie să acționăm rapid și armonios pentru a avea o oportunitate reală de a face față în mod eficient crizei globale”, a subliniat politicianul.