Alexandr Lukașenko: Pandemia de COVID-19 este o pedeapsă de sus, pentru indiferența față de natură

Președintele Republicii Belarus, Alexandr Lukașenko, a declarat că consideră pandemia de COVID-19 o pedeapsă de sus pentru atitudinea urâtă a oamenilor față de natură și stilul de viață dezordonat.

Sursa foto: https://www.sb.by/

Potrivit serviciului de presă, Lukașenko a luat parte la subotnicul republican anual din  Belarus. De această dată, președintele a plantat copaci pe teritoriul parcului național Pripyatsky din regiunea Gomel. În același timp, Lukașenko a menționat că plantarea copacilor este o contribuție la îmbunătățirea ecologiei și o îngrijorare pentru natură.

„Cândva am spus ca Dumnezeu a văzut că suntem indiferenți față de mediul înconjurător și față de stilul de viață dezordonat care nu corespunde anumitor criterii, și din acest motiv am fost loviți de pandemia COVOD-19. Prin urmare, încercăm să aplanăm situația, cel puțin să ne protejăm pe noi înșine și pe cei dragi ”, a declarat Lukașenko. El a menționat, de asemenea, că desfășurarea subotnicului republican a devenit de multă vreme o tradiție în Belarus și va avea continuitate. „Cred că subotnicul este un element bun preluat din perioada sovietică” a mai declarat Lukașenko .