Ministrul mediului a delegat un secretar de stat care să colaboreze mai strâns cu primarii și să vină cu soluții practice și în timp util

Sergiu Lazarencu, Ministru al Mediului, a participat la Ședința Consiliului de Administrare a Congresului Autorităților Locale din Moldova, unde a avut discuții de perspectivă cu primari din toată țara. Ministru a menționat că multe din proiectele primarilor necesită avize de mediu și cunoaște cât de anevoioasă este această procedură și cât de mult poate întârzia începerea lucrărilor.  

,,Proiectele bune nu trebuie întârziate. De aceea, am delegat un secretar de stat, pe dl Gheorghe Hajder, care va avea sarcina de a colabora strâns cu primarii și va veni cu soluții practice și în timp util. Doar prin colaborare putem implementa proiecte bune pentru comunitățile noastre și pentru protejarea mediului înconjurător”, a punctat domnul ministru/Lazarencu.  

În același timp, ministru le-am mulțumit primarilor care au oferit terenuri pentru împădurire în cadrul Programului național de împădurire și au fost încurajați și ceilalți primari să urmeze acest exemplu. De asemenea, au fost îndemnați să înregistreze pădurile ca fond forestier, pentru a le asigura o protecție mai eficientă în viitor. 

Sursa:mediu.gov.md