În cadrul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” A.O. „INTECO” implimentează proiectul „Cultura pentru un mediu sigur și protejat” în satul Colibași, din raionul Cahul. Proiectul își propune creșterea angajamentului civic în satul Colibași pentru promovarea culturii cetățenilor privind protecția mediului afectat de apele uzate.
La 22 Martie, anual, este marcată Ziua Mondială a Apei. Această zi a fost declarată în cadrul Conferinței pentru Mediu și Dezvoltare a Națiunilor Unite, din 22 decembrie 1992, la Rio de Janeiro. În această zi, întreaga lume sărbătorește una dintre cele mai importante și esențiale componente ale vieții – Apa.
Prin intermediul unui Flashmob, tinerii din Colibași și-au pus drept scop sensibilizarea și atenționarea populației față de folosirea durabilă a resurselor de apă și protejarea cantitativă și calitativă a apelor.
Menționăm, că proiectul ”Cultura pentru un mediu sigur și protejat” prevede pilotarea și implementarea în satul Colibași a unei metode inovative de utilizare a apelor uzate, care după epurare, fără impact negativ asupra mediului înconjurător, pot fi folosite la irigare.
Asociația Obștească„Media Grup MERIDIAN” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „ VOCEA TINERILOR – element durabil pentru un viitor verde” în raioanele Ștefan Vodă, Fălești, Sângerei și Anenii Noi.
Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeanăși implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).