Într-o postare pe facebook, Ion Muntean directorul Centrului Național pentru Energie Durabilă anunță că instituția pe care o reprezentă a devenit membru oficial, cu drepturi depline, al Rețelei Europene de Energie: „Această realizare este o confirmare a eforturilor depuse de echipa CNED în ultimii 2 ani dar și un vot de încredere că putem contribui la creșterea valorii EnR.
Totodată, obținerea acestui statut reprezintă o recunoaștere a angajamentul nostru pentru inovație, eficiență și responsabilitate față de mediu — un angajament care rezonează cu valorile și obiectivele Uniunii Europene. Obținerea calității de membru EnR are o semnificație deosebită pentru Moldova în contextul eforturilor de aliniere la standardele și practicile europene în parcursul de aderare la Uniunea Europeană.”

Remarcăm că EnR reprezintă o rețea voluntară de agenții energetice naționale cu responsabilitate pentru planificarea, gestionarea sau revizuirea programelor naționale de cercetare, dezvoltare, demonstrație sau diseminare în domeniile eficienței energetice și energiei regenerabile și atenuării schimbărilor climatice.
Organizația urmărește să consolideze cooperarea dintre agențiile membre și alți actori europeni cu privire la toate aspectele relevante pentru energia durabilă (eficiența energetică, transportul durabil și energia regenerabilă). Pe lângă acest schimb de informații, grupurile de lucru EnR servesc ca forumuri pentru conceperea și implementarea unor proiecte comune de succes în cadrul programelor finanțate de UE, cum ar fi Programul Orizont 2020 al Comisiei Europene.
EnR oferă un prim punct de contact pentru agențiile naționale de energie din statele membre ale UE. EnR își dedică eforturile pentru activități comune în care caracterul său unic oferă valoare adăugată atât la nivel european, cât și la nivel individual de stat membru. Acesta oferă un canal pentru suport tehnic pan-european în probleme de politică energetică, strategie, evaluare, proiectare și livrare a programelor și comunicări de marketing.