Un animal dispărut de 200 de ani a fost reperat pe marginea unui drum din SUA

Un prădător numit de savanți pescar a fost văzut mort pe marginea unui drum din Ohio.

Pescarii seamănă cu o nurcă mare și sunt considerați „prădători activi”. Ei vânează rozătoare, dar mănâncă fructe și nuci. Sunt una dintre puținele specii de animale capabile să ucidă un porc spinos. Deși specia nu este pe cale de dispariție, a fost exterminată în unele părți ale SUA, inclusiv în Ohio, precizează Newsweek.

Cu toate acestea, în urmă cu câteva zile, animalul asemănător unui pescar a fost găsit mort pe un drum din apropierea Kent State University. Departamentul de Resurse Naturale din Ohio a efectuat o autopsie a animalului. Acesta s-a dovedit a fi primul pescar din Ohio care a fost observat pentru prima dată în ultimele două secole. Acest pescar ucis pe șosea s-a dovedit a fi o femelă gestantă, ceea ce indică faptul că specia revine în Ohio.

„Este grozav că începem să vedem din ce în ce mai multe exemplare și că primim mai multe rapoarte despre ele în Ohio”, a declarat Lori Brown, cercetător a vieții sălbatice.

Pescarii sunt cel mai des întâlniți în New England, Tennessee, statele din nordul Marilor Lacuri, nordul Munților Stâncoși și Coasta de Vest.