Uniunea Europeană intenționează să ofere 3,5 miliarde de euro pentru protecția oceanelor

Uniunea Europeană intenționează să ofere 3,5 miliarde de euro în acest an pentru a proteja oceanele și a promova dezvoltarea durabilă. Acest lucru a fost anunțat de comisarul european pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevicius, relatează Reuters.

În cadrul conferinței anuale „Oceanul nostrum” de la Atena, la care au participat reprezentanți din aproximativ 120 de țări, au fost anunțate 40 de angajamente care acoperă o gamă largă de inițiative, de la combaterea poluării marine la sprijinirea pescuitului durabil și la investiții în așa-numita „economie albastră”.

„Oceanul face parte din ceea ce suntem și este responsabilitatea noastră comună”, a declarat Sinkevicius.

Se pare că angajamentele includ sprijin pentru 14 investiții și pentru reforma pescuitului durabil în Cipru, Grecia, Polonia și Portugalia, în valoare totală de aproximativ 1,9 miliarde de euro. De asemenea, 980 de milioane de euro din Fondul de redresare și durabilitate al UE vor fi direcționate către combaterea poluării marine. Restul investiției va fi alocat pentru a ajuta țările africane să dezvolte „economia albastră”.