Eficiența energetică – ecuații și soluții #11 Corneliu Mîrza despre prezentul și viitorul energiei eoliene în Republica Moldova

Episodul unsprezece al podcastului „Eficiența energetică – ecuații și soluții” este dedicat energiei vântului și potențialului eolian al Republicii Moldova. Vom afla dacă este posibil ca țara noastră să-și acopere necesarul de energie din „puterea și direcția vântului”. Discutăm cu Corneliu Mîrza, expert în protecția mediului și energetică.

Invitatul a  pus în valoare rolul energiei eoliene în economia Republicii Moldova, afirmând că domeniul dat este doar la început. În cadrul podcastului dat Corneliu Mîrza afirmă că țara noastră poate deveni independentă energetic grație potențialului eolian, realizând și o analiză pe zone a Republicii Moldova. A explicat cum funcționează acest domeniu  și ce reprezintă tehnologiile prezente la noi republică. Expertul a enumerat pașii întreprinși în realizarea unui studiu de fezabilitate.

Am discutat despre influența parcurilor eoliene asupra migrației animalelor sau asupra modului de viață și sănătății uman. Expertul a vorbit despre locurile practic ideale unde pot fi instalate turbinele eoliene. A venit cu unele curiozități și detalii interesante din practica sa.

Varianta video a interviului:

Infografice la tema podcast-ului:

Această publicație a fost produsă cu suportul financiar al Uniunii Europene în cadrul proiectului „Abordarea crizei energetice în Republica Moldova”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Conținutul materialului aparține autorilor și nu reflectă în mod neapărat viziunea UE sau PNUD.