Eficiență Energetică – ecuații și soluții #8 Tudor Marchiș despre experiența utilizării mașinilor electrice și proiectul Electromobilitate.com

 

Episodul opt al podcastului „Eficiența energetică – ecuații și soluții” este dedicat promovării automobilelor electrice. Vom afla care sunt punctele slabe și tari ale acestor unități de transport dar și cât de ecologice și energoeficiente sunt. Invitatul ediței este Tudor Marchiș, coordonatorul proiectului  „Electromobilitate.com”.

Epicentrul podcast-ului sunt automobilele electrice și promovarea transportului electric atât personal cât și public printre cetățenii din România dar și Republica Moldova. Invitatul a explicat cum a luat naștere proiectul „Electromobilitate” și cât de mult se bucură de popularitate printre români. Am analizat împreună evoluția transportului electric la nivel mondial. Tudor Marchiș a venit cu exemple concrete cum comunitatea pe care o reprezintă promovează intens acest tip de transport.

Invitatul a stăruit asupra practicilor de utilizare a automobilelor electrice și experiența călătoriilor pe distanțe mari și mici. Un alt factor important pentru utilizarea transportului electric este prezența infrastructurii de calitate, în special a stațiilor de încărcare. În calitate de istorii de succes a povestit despre apariția unităților de transport public electric în orașul Timișoara.

Varianta video a interviului:

Infografice la tema podcast-ului:

 

Această publicație a fost produsă cu suportul financiar al Uniunii Europene în cadrul proiectului „Abordarea crizei energetice în Republica Moldova”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Conținutul materialului aparține autorilor și nu reflectă în mod neapărat viziunea UE sau PNUD.