Eficiență Energetică – ecuații și soluții #4. Veronica Herța despre programul EMIS și proiectele demonstrative implementate de GreenCityLab

Al patrulea episod al podcastului „Eficiența energetică – ecuații și soluții” este dedicat proiectelor demonstrative, implementate de A.O.„Green City Lab Moldova”. Invitata ediției este directorul executiv al asociației – Veronica Herța.

În cadrul emisiuniii am discutat despre importanța și noutatea proiectelor realizate, despre interesul manifestat de autoritățile publice în a deveni mai moderne și mai eficiente energetic. Veronica Herța a explicat beneficiile Sistemului Informațional de Management Energetic(EMIS). Un subiect aparte a constituit: Distribuția energiei termice pe orizontală în blocurile alimentate cu agent termic centralizat. Învitata a povestit despre rezultatele înregistrate în urma implementării proiectului în municipiile Bălți și Chișinău.

Asociația Obștească „Green City Lab Moldova” a fost fondată în anul 2021 de către UNDP în cadrul unui proiect. În scurt timp organizația s-a afirmat ca o instituție foarte activă, a realizat o suită de proiecte experimentale, care apoi pot fi replicate prin localitățile Republicii Moldova. A devenit o platformă a inovațiilor și a dezvoltării urbane,  la moment implementează cu succes diverse proiecte și stabilește colaborări rezultative cu mai multe APL-uri din țară. 

Varianta video a podcast-ului

Infografice la tema podcast-ului

Această publicație a fost produsă cu suportul financiar al Uniunii Europene în cadrul proiectului „Abordarea crizei energetice în Republica Moldova”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Conținutul materialului aparține autorilor și nu reflectă în mod neapărat viziunea UE sau PNUD.