Din cauza bombardamentelor rusești de „Anul Nou” asupra Kievului, 5 mii de tone de CO2 au fost eliberate în atmosferă

În timpul bombardamentelor masive asupra Kievului din 29 decembrie și 2 ianuarie, aproximativ 5.000 de tone de dioxid de carbon au ajuns în aer, provocând pagube în valoare de 400.000 de dolari.” declară ministrul ucrainean pentru protecția mediului și resurselor naturale, Ruslan Strelets, la cea de-a cincea reuniune a Grupului de lucru internațional privind consecințele războiului asupra mediului, a precizat Ministerul Resurselor Naturale pe Facebook.

Participanții la reuniune au discutat despre pregătirea unui proiect de tratat de mediu al Ucrainei. Potrivit copreședintelui reuniunii, șeful Biroului președintelui Ucrainei, Andriy Yermak, documentul ar trebui să devină un ghid de combatere a impactului negativ al războiului asupra naturii pentru Ucraina și pentru întreaga lume.

„Mediul își menține poziția prioritară pe calea spre victorie a Ucrainei. Ne pregătim să prezentăm punctul 8 al formulei de pace în cadrul celei de-a patra reuniuni a consilierilor de securitate națională de la Davos. Scopul este de a implica cât mai multe țări în punerea în aplicare a punctului „Securitatea mediului”. Ne așteaptă multe provocări și noi obiective. Responsabilitatea strictă pentru infracțiunile de mediu este o condiție necesară pentru o pace durabilă nu numai în Ucraina, ci și în întreaga lume”, – a declarat Strelets.