Gestionarea deșeurilor va fi îmbunătățită. Guvernul a aprobat modificări la Legea privind deșeurile

Executivul a aprobat modificări la Legea privind deșeurile, ca urmare a necesității de a o completa și îmbunătăți, în contextul reglementării activităților de gestionare a deșeurilor prin autorizare, notificare, înregistrare și implementare a responsabilității extinse a producătorului. 

„Prin noile modificări se propune dezvoltarea mecanismului de implementare a responsabilității extinse a producătorului, aplicabil ambalajelor și produselor ambalate. Astfel, au fost incluse noțiuni noi ca: ambalaj de unică folosință, ambalaj reciclabil și nereciclabil, precum și noțiunea de depozit. Modificările au scopul de a încuraja  consumatorii să returneze ambalajele reutilizabile sau ambalajele de unică folosință”, a menționat ministra mediului, Iordanca-Rodica Iordanov. 

Aprobarea modificărilor la Legea privind deșeurile va contribui la evitarea interpretărilor în contextul operațiunilor de gestionare a deșeurilor, va detalia aplicarea unor noțiuni și va exclude unele ambiguități din textul actului normativ. 

Modificările au fost aprobate, inclusiv, în scopul respectării angajamentelor asumate în cadrul Acordului de Asociere RM-UE. 

Sursa:mediu.gov.md