De Ziua Mondială a Televiziunii, a fost inaugurat primul studio TV pentru copii și tineri “Pixel Media Center”

Forfotă pe platoul de filmare la Pixel Media Center ARTICO. A fost inaugurat primul studio de televiziune pentru copii și tineri, acolo unde beneficiarii Școlii TV “Pixel Media Center” ARTICO realizează interviuri, rubrici și alte materiale de televiziune.

În această perioadă, pregătirile pentru prima ediție a emisiunii “Generația PIXEL” sunt pe ultima sută de metri. Micii jurnaliști au pregătit interviuri cu invitați de marcă, au mers pe teren și au realizat reportaje. De asemenea, în cabina de montaj sunt editate video rubricile permanente ale emisiunii. 

Studioul TV “Pixel Media Center” este dotat cu echipament modern. Platoul de filmare este divizat în trei secțiuni, iar decorul și pictura murală au fost proiectate de Tatiana Marinescu, meșter popular. Mai mult, studioul TV de la ARTICO dispune și de un perete virtual, care permite reporterilor/prezentatorilor în timpul filmărilor “să se teleporteze” în diverse evenimente sau acțiuni despre care relatează.


Pixel Media Center este prima școală interactivă de televiziune creată sub egida ARTICO încă în anul 2014. Pe durata acestor ani, generații de tineri jurnaliști au absolvit cursurile Pixel Media Center. Azi, la școala TV se studiază disciplinele “Arta Oratorică”, “Atelierul TV” și “Producerea Emisiunilor de Televiziune”.

Precizăm că, data de 21 noiembrie a fost proclamată drept Ziua Mondială a Televiziunii în anul 1996, de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în semn de recunoaştere a impactului tot mai mare pe care televiziunea îl are în luare deciziilor, atrăgând atenţia lumii asupra conflictelor şi ameninţărilor la adresa păcii şi a securităţii sau asupra altor subiecte esenţiale, precum problemele economice şi sociale, conform site-ului Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).