Pe 22 septembrie Ministerul Mediului desfășoară un eveniment cu genericul „Eficientizarea mobilității, căi de decarbonizare”

Ministerul Mediului organizează evenimentul cu genericul „Eficientizarea mobilității, căi de decarbonizare”. Manifestarea se va desfășura în format mixt, cu prezență fizică și online, vineri, 22 septembrie, de la ora 09:00, la sediul Ministerului Mediului. Participanții la întrunire vor aborda mai multe teme de interes general: prioritățile și politicile promovate de către Ministerul Mediului, promovarea transportului public și a altor mijloace de transport alternativ, asigurarea mobilității urbane durabile și altele.

Agenda evenimentului conține contribuții ale conducerii Ministerului Mediului, reprezentanți ai Președinției, Parlamentului, Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerului Energiei, Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne, municipalității capitalei, sectorului asociativ – inclusiv ai Asociației cicliștilor, mediului academic și mediului de afaceri.

Forumul de Mobilitate se înscrie campania Ministerul Mediului „Săptămâna Europeană a Mobilității”, care se desfășoară în perioada 16 – 22 septembrie, inclusiv la nivel european. Tema campaniei din acest an este: „Să economisim energia!”. Prin politicile elaborate de Ministerul Mediului, Republica Moldova sprijină eforturile acțiunii colective de reducere a consumului de energie pe bază de carburanți și s-a alăturat explorării noilor modalități de a ne asigura că obiceiurile noastre de mobilitate contribuie la aceste eforturi.

Ministerul Mediului face un apel către locuitorii marilor orașe ale țării, ca ziua de 22 septembrie să fie declarată Vinerea Verde, în care lucrătorii să se deplaseze spre și de la locurile de muncă folosind mijloace de transport prietenoase mediului.

Sursa:mediu.gov.md