În Africa, elefanții mor de insolație în timp ce caută apă

Schimbările climatice forțează elefanții să migreze peste granițele Africii de Sud în căutare de apă, ceea ce cauzează probleme pentru parcurile naționale și eforturile de conservare. În ultimele săptămâni, elefanții din Zimbabwe au trecut granița țării cu Botswana în căutare de apă și au murit din cauza insolației, scrie The Guardian.

Țări precum Angola, Botswana, Namibia, Zambia, și Zimbabwe găzduiesc jumătate din populația de elefanți din lume. Studiul a constatat că, din aceste 228.000 de animale, „rata de mortalitate” a fost de 10,5%. „Corelația dintre numărul de elefanți și acest coeficient necesită investigații suplimentare, deoarece amenință stabilitatea populației de elefanți”, au declarat oamenii de știință în raport.

Cu toate acestea, în Zimbabwe, de exemplu, populația de elefanți a fost în creștere până de curând. Acest lucru a pus presiune asupra biodiversității și a dus la ciocniri cu populația locală, deoarece animalele perturbă habitatele umane în căutare de apă. Potrivit guvernului țării, elefanții au ucis 60 de zimbabweni în acest an.

„Elefanții nu cunosc granițe – ei călătoresc în căutarea apei și a hranei”, a declarat Tinashe Farawo, purtător de cuvânt al Autorității pentru Parcuri și Animale Sălbatice din Zimbabwe. El a adăugat că bivolii și „toate speciile de animale care trăiesc în Parcul Național Hwange” părăsesc, de asemenea, în masă zona.

„Nu pot estima câți elefanți au migrat – sute sau mii – dar au fost mulți”, a spus Faravo despre migrația care a început în august.