În Africa de Sud, o haită de babuini aproape a mutilat un leopard care i-a atacat VIDEO

Miracolele în lumea animală sunt din ce în ce mai frecvente. Încercarea unui leopard de a obține o masă ușoară a dus la consecințe neplăcute pentru el, după ce un grup de 50 de babuini s-au unit și i-au smuls prada, apoi au trecut la atac.

„În acel moment mi-am dat seama că am fost martor la ceva extraordinar”, a declarat contabilul Ricky da Fonseca, în vârstă de 30 de ani, despre momentul incredibil pe care l-a surprins în timp ce se afla într-un safari în Parcul Național Kruger din Africa de Sud. El a povestit că un grup de turiști s-a oprit chiar la sud de zona de picnic Tsokwane, unde vizitatorii se opresc de obicei pentru a lua prânzul. „Ne-am oprit pe margine, surprinși să vedem un leopard mascul plimbându-se liniștit pe marginea drumului”, și-a amintit călătorul. „Când mi-am schimbat poziția pentru un unghi mai bun, atunci am observat o haită de babuini care se jucau pe drumul din față. A fost uluitor!” – a adăugat el.

Dintr-o dată, în mare viteză, leopardul a sărit din iarbă în încercarea de a lua prin surprindere una dintre maimuțe. Cu toate acestea, „întreaga gașcă de babuini” s-a repezit în ajutorul rudei sale, potrivit lui Fonseca. Turma de primate s-a năpustit asupra fiarei, forțând-o să fugă pentru a-și salva viața. „Atacul a fost condus de un babuin care părea a fi un mascul dominant”, a declarat Merve Mersinligil,  o pianistă care a filmat al doilea clip al contraatacului.

„A sărit pe leopard aproape ca la rugby, mușcându-l, lovindu-l și țipând ca și cum nu ar fi existat ziua de mâine pentru prădător”, a menționat ea. Fonseca a atribuit succesul babuinilor faptului că aceștia „au reacționat foarte repede” și „au atacat ca o haită întreagă”. „Acest lucru a descurajat leopardul și au profitat de acest lucru, încercuindu-l, țipând și mușcându-l”, a declarat el.

Acest contraatac a marcat un mare triumf pentru babuini, care sunt considerați prada preferată a leoparzilor, precizează The New York Post. Aceasta nu este prima dată când babuinii atacă animale mult mai mari și chiar oameni. În luna martie, trei turiști din Africa de Sud și-au fracturat picioarele după ce babuinii „agitați” au împins un bolovan mare spre ei.