Șase țări europene au făcut apel la acțiuni urgente privind schimbările climatice

Liderii a șase state mediteraneene au făcut apel la Uniunea Europeană (UE) și la comunitatea internațională să ia măsuri urgente pentru a soluționa criza climatică. Acest lucru a fost precizat într-o declarație emisă de aceștia pe 3 august, a relatat agenția de presă Ansa.

Șefii de stat din Italia, Croația, Grecia, Malta, Portugalia și Slovenia au subliniat că „criza climatică a atins proporții atât de explozive încât vorbim despre o „urgență climatică”. Politicienii au remarcat că criza climatică este deosebit de vizibilă în țările mediteraneene. Regiunea a fost lovită foarte puternic de vreme caldă, inundații, valuri de incendii și deșertificare.

„Nu mai este timp de pierdut, nu mai există compromisuri din motive politice sau economice. Este esențial să se ia inițiative urgente și eficiente”, au menționat liderii europeni. Aceștia au subliniat că schimbările climatice remodelează ecosfera mondială, precum și modul de viață obișnuit al oamenilor.

Liderii au făcut apel la UE, la alte țări mediteraneene și la întreaga comunitate internațională să plaseze această problemă în centrul agendei politice. Politicienii au considerat că este important să sensibilizeze publicul și să insufle cetățenilor o etică a responsabilității față de mediu.