Franța nu mai tipărește fără necesitate  cecuri pe hârtie

Casieriile din magazinele franceze vor tipări de acum înainte cecuri doar la cererea clienților. Deși acestea vor fi în continuare obligatorii în restaurante sau garaje.

În Franța, a intrat în vigoare renunțarea la tipărirea sistematică a cecurilor de casierie pe hârtie. Această măsură, care se aplică și în cazul cecurilor emise cu cardul bancar, a fost luată în numele protecției mediului.

Cu toate acestea, măsura a fost criticată de cei care consideră că, pentru mulți francezi, cecurile de casă reprezintă un instrument de gestionare a bugetului familial.

De fapt, cecurile nu vor dispărea cu totul: oamenii vor putea cere o imprimare a acestora pentru a risipi îndoielile legate de prețuri, de exemplu. Iar în unele cazuri, cum ar fi restaurantele, hotelurile, coaforii, garajele etc.. – imprimarea va rămâne obligatorie.

Această inovație a intrat în vigoare la 1 august. În aceeași zi, consumatorii francezi s-au confruntat cu o nouă creștere de 10% a tarifelor reglementate la electricitate. Această majorare, care va afecta atât gospodăriile, cât și întreprinderile mici, reflectă dorința guvernului de a reduce treptat presiunea asupra finanțelor publice.