Noi perspective de colaborare moldo-germane în domeniul mediului

Ministra Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a primit vizita reprezentantului Ministerului Federal pentru Mediu, Conservarea Naturii, Securitatea Nucleară și Protecția Consumatorului, din Germania, Jürgen Keinhorst și a lui Ullrich Kinne, șef-adjunct al Ambasadei Republicii Federale Germania în Republica Moldova. Discuțiile s-au axat pe procesul de reducere a emisiilor de carbon în atmosferă, transpunerea directivelor europene în legislația națională și impactul războiului din Ucraina asupra mediului.

Impactul schimbărilor climatice sunt deja observate şi conform studiilor ele vor deveni tot mai pronunţate. Evenimentele climatice extreme, inclusiv valurile de căldură, perioadele de secetă şi de inundații sunt preconizate că vor avea loc tot mai frecvent şi mai intens.

Ullrich Kinne a apreciat înalt relaţiile moldo-germane şi a exprimat dorința consolidării lor, cu referire la identificarea noilor mecanisme ce vizează preluarea bunelor practici şi implementarea acestora conform standardelor Uniunii Europene. Chiar dacă Republica Moldova se confruntă la moment, cu mai multe provocări în urma războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, ele vor fi depășite împreună.

Ministra Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov mulțumit pentru sprijinul continuu în domeniul mediului acordat Republicii Moldova de Germania. Dialogul constructiv şi cooperarea sectorială intensă între țările noastre, au contribuit enorm  la dezvoltarea relațiile bilaterale din ultimii ani, acestea fiind un semnal important de sprijin al Germaniei în cursul de integrare europeană a Republicii Moldova.

În încheiere oficialii și-au confirmat disponibilitatea de a identifica noi proiecte de dezvoltare pe domeniile de competență ale ministerului, ce vor fi realizate cu eforturi comune.

Sursa:mediu.gov.md