SUA a alocat 20 de miliarde de dolari pentru inițiative în domeniul energiei regenerabile

Vicepreședintele Statelor Unite, Kamala Harris, a declarat că, împreună cu liderul american Joe Biden, au stabilit un „obiectiv ambițios” de reducere la jumătate a gazelor cu efect de seră până în 2030.

Casa Albă alocă 20 de miliarde de dolari pentru dezvoltarea energiei verzi în Statele Unite. Acest lucru a fost anunțat de vicepreședintele Statelor Unite, Kamala Harris.

„Astăzi, sunt mândră să anunț cea mai mare investiție în finanțarea locală pentru climă din istoria națiunii noastre. Unul dintre motivele pentru care acest lucru este atât de important este că trebuie să recuperăm timpul pierdut. Știm că, prin accelerarea semnificativă a activității noastre, putem reduce emisiile. Vom face acest lucru prin alocarea a 20 de miliarde de dolari către o rețea națională de creditori publici și non-profit și alte instituții financiare care finanțează zeci de mii de proiecte climatice și de energie curată în întreaga Americă”, a declarat Harris, vorbind la Universitatea Coppin State din Baltimore, Maryland.

Harris a reamintit că, împreună cu președintele american Joe Biden, au stabilit un „obiectiv ambițios” de a reduce la jumătate gazele cu efect de seră până în 2030 și de a ajunge la zero până în 2050.

„Investiția pe care o anunțăm astăzi ne va ajuta să atingem aceste obiective”, afirmă vicepreședintele.

Ea a explicat că investiția federală va permite, printre altele, dezvoltatorilor care construiesc locuințe la prețuri accesibile să dispună de „capitalul necesar pentru a instala aparate eficiente din punct de vedere energetic în noile locuințe, ceea ce va reduce consumul de energie și îi va ajuta pe rezidenți să reducă costurile energetice”. În plus, proprietarii de mici afaceri vor putea primi, de asemenea, împrumuturi cu dobândă zero pentru a achiziționa camioane electrice, a subliniat Harris. Ea a adăugat că alocarea de fonduri prevede ca statul să se asocieze în mod activ cu întreprinderile private și să permită crearea de noi locuri de muncă.