Ministrul mediului din Ucraina Ruslan Strilets: Fiecare zi de război cauzează daune de 4 miliarde de grivne naturii ucrainene

Fiecare zi de război pe scară largă provoacă naturii ucrainene pagube în valoare de 4 miliarde de grivne, fără a lua în considerare ecocidul Federației Ruse de la centrala hidroelectrică Kakhovka.

„În fiecare zi, inspectorii Inspecției Ecologice de Stat din Ucraina înregistrează distrugerea mediului în urma luptelor. Cifrele sunt îngrozitoare. Astăzi avem deja aproximativ 51 de miliarde de euro sau 2 trilioane de grivne de pierderi ecologice. Aceasta înseamnă că fiecare zi de război costă Rusia cel puțin 102 milioane de euro sau 4 miliarde de grivne, pierderi de mediu”, a declarat ministrul Protecției Mediului și Resurselor Naturale din Ucraina, Ruslan Strilets.

Potrivit acestuia, calculele privind pierderile sunt în curs de desfășurare.

„Rusia va plăti pentru fiecare zi a acestui război. Pentru fiecare copac ars. Pentru fiecare bucată de pământ ucrainean profanat. Pentru aceasta, ne unim cu întreaga lume civilizată și lucrăm la recunoașterea ecocidului în legislația internațională”, a adăugat ministrul.