Meteorologii consideră ziua de 3 iulie cea mai călduroasă zi de pe Pământ din istoria observațiilor

Centrul Național de Prognoză a Mediului din SUA a anunțat că pe 3 iulie 2023, temperatura medie pe planetă în  a depășit 17 grade Celsius.

Centrul Național de Prognoză a Mediului din SUA a înregistrat luni, 3 iulie, un record istoric de temperatură medie pe Pământ. Acest lucru este evidențiat de datele publicate marți de centru.

Potrivit meteorologilor, temperatura medie pe Pământ la 3 iulie a depășit 17 grade Celsius, ceea ce nu s-a mai întâmplat de la începutul observațiilor. Unul dintre motivele recordului a fost o altă manifestare a fenomenului cunoscut sub numele de El Niño – fluctuațiile temperaturii apei de suprafață în Oceanul Pacific ecuatorial.

Deși temperatura medie pare scăzută, acest lucru se datorează faptului că sunt luate în considerare date din toate regiunile planetei, inclusiv de deasupra oceanelor. Statele Unite ale Americii s-au confruntat la rândul lor cu o vreme călduroasă la începutul lunii iulie, cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius în sud și sud-vest și temperaturi de până la 45 de grade Celsius în Phoenix și Arizona.