Încălzirea globală ar putea schimba gustul vinului

Schimbările climatice ar putea afecta gustul vinului, care va deveni mai dulce și mai picant și va avea mai puține arome florale suplimentare. Încălzirea ar putea duce, de asemenea, la o creștere semnificativă a conținutului de alcool, relatează Daily Mail.

În articol se precizează că lumea va trebui să se obișnuiască cu noi soiuri de vin, în special din struguri rezistenți la mucegai. Până la urmă, viile tradiționale se confruntă din ce în ce mai mult cu această amenințare. Experții cred că și cele mai scumpe vinuri exclusiviste se vor schimba.

La urma urmei, vinurile seci din struguri potriviți pentru climatele mai reci sunt din ce în ce mai rare. În plus, conținutul de taninuri, care asigură amărăciunea, astringența și acrivia vinului, s-ar putea schimba și el. Se remarcă faptul că, din cauza schimbărilor climatice, precipitațiile vor deveni mai frecvente în unele regiuni, în special în Marea Britanie. Acest lucru va duce la pierderea gustului vinurilor la modă.

Reamintim că, din cauza schimbărilor climatice, în Norvegia, localnicii au început să cultive podgorii, mult dincolo de latitudinea de 30-50 de grade, considerată în mod tradițional optimă pentru producția de vin.

După cum EcoPolitics a raportat anterior, în Elveția, versanții munților, inclusiv zonele protejate, au fost ocupați de cactuși opuntia, care pot distruge biodiversitatea Alpilor.