„Verzii belgieni” intenționează să implementeze un „plan național de ciclism”

Reprezentanții ambelor partide verzi din parlamentul belgian intenționează să implementeze un ambițios „plan de ciclism” în această țară, acesta va face țara mai sigură și mai ecologică, afirmă ei.

Verzii au menționat că un sfert din toate deplasările dintre casele și locurile de muncă ale belgienilor ar trebui să se facă cu bicicleta. În opinia politicienilor, acest lucru nu numai că ar avea un impact pozitiv asupra sănătății cetățenilor, dar ar putea, de asemenea, să prevină aproape 500 de decese pe an din cauza accidentelor de mașină. Economia țării ar beneficia, de asemenea, de pe urma „planului pentru biciclete”, reparațiile de biciclete creând peste 2.100 de locuri de muncă până în 2030.

Printre măsurile de promovare a planului, „verzii” propun crearea unei comisii federale speciale pentru biciclete, care, în colaborare cu organizațiile societății civile, va încuraja belgienii să se urce pe bicicletă. Programul are și un element politic: oricare ar fi guvernul care va fi la putere în viitor, acesta trebuie să se angajeze la  „planul pentru biciclete”.

Cu toate acestea, „verzii” au mulți critici în parlament. Aceștia sunt convinși că susținătorii bicicletelor încearcă să își impună opiniile și pasiunile asupra poporului belgian. În plus, bicicliștilor li se va opune un grup puternic de politicieni care susțin activ mașinile electrice.