Programul Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor, aprobat de Guvern

În cadrul primei ședințe a noului Guvern, a fost aprobat Programul Național de Extindere și Reabilitare a Pădurilor pentru perioada 2023-2032, despre aceasta anunță Președinta Republicii Moldova Maia Sandu pe una din rețelele de socializare.

Mesaj integral:

Prima ședință a noului Guvern aduce vești bune – azi executivul a aprobat Programul național de împădurire, care prevede extinderea suprafeței de păduri din țara noastră cu cel puțin 145 de mii de hectare, în următorii 10 ani. Programul va fi finanțat din bugetul de stat și din fondurile partenerilor de dezvoltare.

Pentru țara noastră, afectată de secete și alte efecte ale schimbărilor climatice, împădurirea este o prioritate. Restabilirea suprafețelor de păduri va îmbunătăți volumul de apă în râuri, iazuri și fântâni și fertilitatea solurilor, va restabili flora și fauna din Moldova.

Realizarea acestui program cere implicarea întregii societăți, de aceea fac un apel la solidaritate către tineri, voluntari, organizațiile neguvernamentale și către oamenii din localități să se implice în campaniile de împădurire și de colectare de semințe, care vor fi anunțate de autorități. De asemenea, mă adresez deținătorilor de terenuri publice și private să participe cu terenurile lor în procesul de împădurire. Cu eforturi comune, putem lăsa generațiilor viitoare o țară mai verde, un mediu de trai mai primitor.