Noi dimensiuni ale colaborării moldo-estoniene

 Secretarul de stat al Ministerului Mediului, Grigore Stratulat a avut o întrunire cu reprezentanții Centrului estonian de dezvoltare internațională – ESTDEV. Discuțiile s-au axat pe experiența Estoniei în procesul de aderare la UE, transpunerea cadrul normativ, sistemul instituțional de mediu, precum și responsabilitățile autorităților în elaborarea și implementarea politicilor în domeniu.

În cadrul întrevederii s-a făcut un schimb de opinii referitor la prioritățile și obiectivele ministerului în vederea schimbărilor climatice, extinderea suprafețelor de împădurire și perspectivele relațiilor bilaterale, în acest sens. Partea estonieană și-a exprimat disponibilitatea de a acorda tot suportul necesar pentru a realiza aceste obiective în termenii stabiliți.

Secretarul de stat al Ministerului Mediului, Grigore Stratulat a mulțumit  reprezentanților Centrului estonian de dezvoltare internațională – ESTDEV pentru atenția deosebită în procesul de cooperare acordată Republicii Moldova în domeniul mediului. În acest context a fost exprimată convingerea că experiența și expertiza colegilor din Estonia va contribui mult la dezvoltarea durabilă a sectorului forestier, managementului apelor tranziția către economia verde dar și implementarea noilor tehnologii și servicii digitale.

Reamintim că în luna octombrie a anului trecut reprezentanții Ministerului Mediului au întreprins o vizită de studiu în Estonia.

Sursa: mediu.gov.md