Reprezentanții JICA în vizită la Ministerul Mediului

Ministra Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a avut o întrunire cu reprezentanții Agenției Japoneze pentru Cooperare Internațională (JICA). Discuția a vizat perspectivele cooperării moldo-nipone în vederea extinderii suprafeței terenurilor împădurite dar și inițierea a noi proiecte ce urmează a fi realizate în țara noastră.

În cadrul întrevederii, partea niponă și-a exprimat disponibilitatea de a oferi echipamente necesare pentru împădurire. Gestionarea durabilă a resurselor forestiere și extinderea suprafeței terenurilor împădurite a Republicii Moldova până la 15 % este un angajament ambițios pe care JICA îl va susține și în continuare.

Ministra Mediului a menționat importanța sprijinului nipon acordat pentru managementul resurselor forestiere și a spus că mizează pe cooperarea cu JICA și în realizarea programului de reîmpădurire a țării, pentru a răspunde mai eficient la provocările climatice. Pentru a crește nivelul de împădurire este necesar de identificat surse financiare, de a capacita întreprinderile silvice prin preluarea bunelor practici, de a dezvolta pepiniere”, a punctat dna Iordanov.

Reprezentanții JICA au apreciat eforturile de împădurire a țării noastre, făcute de autorități. Agenţia Internaţională de Cooperare a Japoniei (JICA) a fost creată drept o instituţie administrativă independentă în 2002 pentru a contribui la dezvoltarea economică şi socială a ţărilor în proces de dezvoltare şi la extinderea cooperării internaționale a Japoniei.

Sursa: mediu.gov.md