Braconaj la Sîngerei încheiat cu confiscarea specială a bunurilor, care au servit la acțiunile ilegale

Prin Hotărîrea Curții de Apel Bălți din 24.01.2023 persoanele fizice B.S. și B.I. au fost recunoscuți vinovați de comiterea contravenției prevăzute de art.128 alin.2 Cod contravențional fiindule aplicată amendă în mărime de 3000 lei.

Corpurile delicte: ATV model TGB 1000LTX, dispozitiv/cameră cu termoviziune model pulsar, arma de vînătoare model MP-155, calibru 12×76 mm, 35 cartușe calibru 12mm și doi iepuri de cîmp au fost supuse confiscării speciale și trecute în proprietatea statului.

Astfel la data de 03.04.2022, B.S., B.I. și G.M. pe timp de noapte, pe terenurile de vînătoare din extravilanul comunelor Taura Veche, Chișcăreni și Bursuceni raionul Sîngerei, au vânat ilegal specii de animale sălbatice iepuri de câmp.

La acțiunile ilegale de urmărire, împușcare și dobândire a animalelor sălbatice s-a utilizat mijlocul de transport ATV model TGB Blade 1000LTX, dispozitiv/cameră cu termoviziune model Pulsar și arma de vânătoare model MP-155, calibru 12×76 mm la care erau destinate 35 cartușe calibru 12 mm.

Pe faptul dat la 27.05.2022 agentul constatator Inspecția pentru Protecția Mediului Sîngerei, a încheiat în privința cetățenilor B.S., B.I. și G.M. procese-verbale cu privire la contravenție prevăzute de art.128 alin.(2) Cod contravențional, în privința lui G.M. a fost emisă decizia privind aplicarea amezii în valoare de 1500 lei, iar în privința lui B.S. și B.I. procesele-verbale cu privire la contravenție cît și probele anexate au fost remise pentru examinare în instanța de judecată cu solicitarea de a stabili vinovăția contravenienților și aplicarea măsurii de siguranță – confiscarea specială. Prezenta decizie este irevocabilă.

Sursa: ipm.gov.md