Secretarul de stat al Suediei în vizită la Ministerul Mediului

Ministra Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov a primit-o în vizită de curtoazie pe Diana Janse, Secretarul de stat al Ministerului pentru Cooperare Internațională pentru Dezvoltare și Comerț Exterior din Suedia. În cadrul acesteia au fost discutate aspecte ce țin de colaborarea internațională pe dimensiunea de mediu, managementul integrat al deșeurilor, reorganizarea instituțiilor de mediu, dar și despre programul national de împădurire.

Ministra Mediului a subliniat că Republica Moldova este deschisă pentru preluarea experienței și a bunelor practici în privința gestionării durabile a pădurilor, managementului apelor și gestionării deșeurilor. Problema protejării mediului înconjurător nu mai poate fi ignorată. Un mediu sănătos este indispensabil pentru o economie durabilă și o societate echitabilă.

La rândul său, secretarul de stat al Suediei și-a exprimat interesul și deschiderea față de cooperarea strânsă pe o gamă largă de probleme ce țin de protecția mediului. Diana Janse, a reiterat disponibilitatea autorităților suedeze de a susține și în continuare autoritățile de la Chișinău în implementarea tuturor reformelor, în mod special cele de mediu, unde în rezultatul colaborării bilaterale au fost deja realizate cu succes mai multe proiecte.

La final, demnitarii au pledat pentru continuarea dialogului între cele două țări în vederea valorificării și implementării proiectelor comune, precum și pentru colaborarea viitoare. Vizita are loc în contextul preluării de către Suedia a Preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene și consecințelor ample regionale ale invaziei Ucrainei de către Rusia.

Sursa:mediu.gov.md