Ministra Mediului, Iordanca-Rodica Iordanov, a avut o întrevedere cu reprezentanții Agenției Franceze pentru Dezvoltare

O delegație a Agenției Franceze de Dezvoltare și a Societății Franceze Forestiere au întreprins recent o vizită oficială în țara noastră. Aceasta are drept obiectiv analiza posibilității acordării unui ajutor bugetar pentru Republica Moldova din partea Franței pentru diferite domenii, inclusiv cel forestier.

La întâlnirea cu Ministra Mediului, doamna Iordanca-Rodica Iordanov, s-au discutat mai multe subiecte, inclusiv despre termenii semnării Acordului de Credit cu dobăndă mica ce va fi oferit Republicii Moldova, în special pentru modernizarea domeniului forestier din Republica Moldova.  De asemenea, AFD vine cu un program de asistență tehnică și reformă a politicilor în cooperare cu Agenția ”Moldsilva”.

În cadrul acesteia, colegii din Franța s-au familiarizat cu procesul de management al pădurilor din Republica Moldova. Oaspeții s-au mai documentat și cu procesul de funcționare a Întreprinderilor Silvice de Stat. În același context, reprezentanții AFD și-au reiterat disponibilitatea de a acorda suport bugetar în vederea susținerii Ministerului Mediului în soluționarea problemelor pădurilor.

Delegația Agenției Franceze de Dezvoltare și a Societății Franceze Forestiere vor mai întreprinde vizite de documentare în Republica Moldova după care vor veni cu propuneri de modernizare a domeniului forestier. AFD este o organizație a Guvernului Franței care finanțează proiecte de dezvoltare în țările în curs de dezvoltare. Pentru a-și consolida activitățile în Republica Moldova, AFD a deschis un birou de reprezentare la Chișinău, în februarie 2022.

Sursa: mediu.gov.md