Media: Macron intenționează să organizeze un summit pe tema climei la Paris în iunie 2023

Potrivit surselor France Info, scopul reuniunii este de a găsi noi mecanisme de finanțare pentru a ajuta țările să facă față schimbărilor climatice.

Președintele francez Emmanuel Macron intenționează să organizeze un summit în iunie anul viitor la Paris pentru a coordona eforturile de combatere a schimbărilor climatice. Acest lucru a fost declarat luni de radio France Info, citând surse de la Palatul Elysee.

Potrivit informațiilor acestora, scopul reuniunii este de a găsi noi mecanisme de finanțare pentru a ajuta țările să lupte împotriva schimbărilor climatice înaintea celei de-a 28-a Conferințe a părților la Convenția-cadru a ONU privind schimbările climatice. Acesta urmează să aibă loc în Emiratele Arabe Unite în noiembrie 2023.

Macron își declarase anterior dorința de a organiza un summit cu premierul din Barbados, Mia Mottley. În cadrul evenimentului, aceștia intenționează, printre altele, să solicite marilor instituții financiare, inclusiv Fondului Monetar Internațional (FMI), să „ofere soluții financiare concrete”, inclusiv prin implicarea „fondului fiduciar pentru durabilitate” înființat în luna mai a anului trecut. Barbados este pe cale să devină primul stat care va primi un ajutor de până la 184 de milioane de euro din partea acestui fond.