Ceremonia de deschidere a conferinței ONU privind clima a fost lansată la Sharm el-Sheikh

Potrivit comitetului de organizare a COP-27, la forum vor participa peste 120 de șefi de stat și aproximativ 45.000 de delegați din diferite țări, ONG-uri, experți și jurnaliști.

Ceremonia oficială de deschidere a celei de-a 27-a Conferințe a părților la Convenția-cadru a Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (COP-27) a început duminică în orașul Sharm el-Sheikh, situat lângă Marea Roșie.

Inaugurarea a avut loc la Centrul Internațional de Convenții din Sharm el-Sheikh (Centrul de Convenții). În timpul primei reuniuni, președinția Conferinței ONU a fost predată de către președintele precedentului Summit ONU privind clima (COP-26), Alok Sharma din Marea Britanie, Egiptului, care găzduiește actualul forum internațional. Ministrul egiptean de externe, Sameh Shoukry, prezidează sesiunea de la Sharm el-Sheikh.

În timpul forumului, care se va desfășura până la 18 noiembrie, în Sharm el-Sheikh vor avea loc sute de evenimente legate de agenda COP-27. Cel mai important dintre acestea este summitul liderilor mondiali: timp de două zile – 7 și 8 noiembrie – șefii de stat și de guvern vor susține „discursuri naționale”, în care vor prezenta pozițiile și viziunile țărilor lor cu privire la problemele actuale de mediu, conservarea resurselor, aprovizionarea cu alimente, protecția împotriva dezastrelor naturale, energia verde, sprijinul financiar pentru țările cele mai sărace în cadrul programelor de prevenire a schimbărilor climatice.

Potrivit comitetului de organizare a COP-27, la conferința de la Sharm el-Sheikh vor participa lideri din peste 120 de țări și aproximativ 45.000 de delegați din diferite țări, ONG-uri, experți și jurnaliști.