China îndeamnă omenirea să accelereze punerea în aplicare a Acordului de la Paris privind clima

Ministrul chinez de externe a subliniat că țările ONU ar trebui să continue implementarea practică a planului de trecere de la sursele tradiționale de energie la energia verde.

Ministrul chinez de externe, Wang Yi, a făcut apel la comunitatea globală să promoveze un plan de tranziție către o energie verde și să accelereze punerea în aplicare a Acordului de la Paris privind clima, titrează ziarul Global Times.

Potrivit ziarului, în discursul rostit în cadrul celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, Wang Yi a cerut comunității internaționale să accelereze toate măsurile necesare pentru a atinge obiectivele Acordului de la Paris privind clima, respectând în același timp principiul responsabilităților comune, dar diferențiate.

Wang Yi a subliniat, de asemenea, că țările ONU ar trebui să continue implementarea practică a planului de trecere de la energia convențională la energia verde, în ciuda pandemiei de coronavirus și a crizei energetice, potrivit ziarului.

În 2015, 197 de țări au adoptat Acordul de la Paris privind clima pentru combaterea încălzirii globale. Acesta solicită reduceri substanțiale ale emisiilor de gaze cu efect de seră, care ar trebui să limiteze creșterea temperaturilor globale în acest secol la 2 grade Celsius. Printre măsurile care, potrivit autorilor acestui document, ar trebui să contribuie la atingerea acestui obiectiv, se numără dezvoltarea surselor de energie regenerabilă și reducerea utilizării combustibililor fosili.