Asociația Jurnaliștilor de Mediu organizează o vizită de studiu la Cantemir și Cahul. Vor fi abordate subiecte actuale de mediu

Asociația Jurnaliștilor de Mediu organizează o vizită de presă cu sesiune de informare pe subiecte de mediu și eficiență energetică în raioanele Cantemir și Cahul. Evenimentul va avea loc săptămâna viitoare, pe 29 și 30 septembrie. În cadrul deplasării, vor fi vizitate mai multe destinații, care au adoptat soluții eco eficiente în activitatea lor.

Reprezentanții instituțiilor media vor putea face materiale de presă despre eficiența energetică, iar în cadrul acestei vizite vor fi vizitate patru instituții de învățământ care au panouri voltaice, colectoare de soare și sistem performant de monitorizare a consumului de energie. Este vorba despre Liceul „Dimitrie Cantemir”, gimnaziul „Mihai Eminescu” și grădinițele nr. 1 și 2 din Cantemir.

De asemenea, în centrul orașului Cantemir va putea fi vizitat Arborele Energiei – o instalație demonstrativă care produce energie verde din lumina solară și forța vântului.

Pe lângă aceste destinații, jurnaliștii vor vizita satul Văleni din Cahul, localitate care se află în Lunca Prutului, Rezervația „Prutul de Jos”, ce face parte din Rețeaua Mondială UNESCO a Rezervațiilor Biosferei.

În această localitate vor vizita complexul turistic „Eco-Village Văleni”, ce dispune de câteva căsuțe rustice, o curte tradițională, un restaurant și o agro-pensiune.

Pe două dintre aceste căsuțe au fost instalate panouri solare și au fost construite două turnuri pentru observarea păsărilor în rezervația biosferei „Lunca Prutului de Jos”.

Întreaga listă de activități, planificate pentru acest eveniment o găsiți pe pagina Asociației Jurnaliștilor de Mediu.

Vizita de presă cu sesiune de informare pe subiecte de mediu și eficiență energetică este organizată cu sprijinul GEF SGP Moldova și al Suediei.

Pentru participare, vă rugăm să expediați, maxim până pe 27 septembrie, un mesaj de confirmare pe adresa poștală [email protected] sau să sunați la numărul +373 69101626.

Sursa: ecopresa.md