Companiile auto nu pot ține pasul cu producția de mașini electrice

Pe măsură ce costurile combustibilului continuă să crească, mulți șoferi iau în considerare posibilitatea de a renunța la vehiculele cu motor cu combustie internă în favoarea mijloacelor de transport electrice. Dar perturbările din lanțul de aprovizionare fac această tranziție mai dificilă decât se așteptau anterior.

Industria vehiculelor electrice este una dintre ultimele care resimte efectele constrângerilor de producție la nivel mondial. Producătorii, precum Ford, înregistrează niveluri record de cerere pentru vehiculele lor electrice, dar, în același timp, se luptă să găsească de unde să cumpere un produs rar, și anume bateriile litiu-ion. Prin urmare, Ford a fost nevoit să oprească rezervarea foarte căutatului său pick-up complet electric, în condițiile în care există deja peste 200.000 de persoane care stau la coadă pentru a cumpăra vehiculul electric. 

Din cauza lipsei de baterii și a materiilor prime (grafit) necesare pentru producerea lor, timpii de așteptare extrem de lungi pentru mașinile electrice au devenit o problemă reală pentru producători, care nu pot decât să spere că consumatorii vor avea răbdare mai mult timp.